luni, 15 februarie 2016

Colectia IQ-FUN, editura Gama

Bun venit in DulceaMeaCasa!
Astazi suna clopotelul. Toti copiii spun prezent in semestrul al doilea al acestui an scolar, fie ca sunt la cresa, la gradinita, la scoala, la liceu sau invata acasa.
Daca puiul tau nu merge inca la scoala, ce-ar fi sa te joci un pic cu el si sa-l “testezi” chiar tu?
Editura Gama are pentru voi o colectie de jocuri ce stimuleaza creativitatea, incurajeaza gandirea logica, testeaza perspicacitatea, imbunatateste atentia si antreneaza memoria: Colectia IQ-FUN
Va prezint “Logica geometrica” din aceasta colectie. 

Gasim forme in jurul nostru mereu, sunt de multe ori puncte de reper pe strada, sunt forme familiare care ne dau siguranta, sunt simplitatea care ne usureaza viata.
Am pornit si noi cu ajutorul acestui pachet de cartonase sa descoperim formele de la cele mai simple la structuri …hmmmm…colorate :)
Cartonasele sunt laminate, cu colturi rotunjite, usor de manuit cu dimensiunea de 11,5 x 13,5 cm, cu marginile colorate ( au model chevron in toate culorile, ca o pagina de scrapbook…superb). Inauntrul pachetului am descoperit o carioca neagra cu care se scrie pe cartonase, apoi se poate sterge daca vreti sa refolositi cartonasul sau sa corectati eventualele greseli.
Sunt 18 cartonase cu cate doua fete, asta inseamna 36 de jocuri. Daca le-ati folosi la scoala (care are 36 de saptamani de studiu), asta inseaman un joc pe saptamana. Distractiv, nu?


Mai sunt inca doua cartonase cu rezolvarile pentru situatiile care va dau “batai de cap” ;)
Setul pe care il avem noi se adreseaza copiilor cu varsta de 5+ ani, dar am rezolvat toti cateva cartonase, deci va fi bine primit si de cei care au terminat scoala.

Jocurile propun gasirea de solutii, completarea sirurilor, rezolvarea unor puzzle-uri geometrice, recunoasterea si compunerea formelor plane sau tridimensionale ( o constructie de cuburi colorate, de exemplu), desfasurarea unor suprafete, jocuri tip TANGRAM si multe altele. 
Noua ne-a placut foarte mult nr.9, un joculet cu multe culori in care trebuiau descoperite fragmentele care nu apartineau figurii desenate. Sa va spun ca am "sarit" peste cuvantul "nu" ? 


Va recomand sa va jucati in familie si sa rezolvati impreuna instructiunile, sa creati sarcini noi.


MULTE IMBRATISARI!   OANA

Niciun comentariu: