luni, 17 noiembrie 2014

Salam de biscuiti

Bun venit in DulceaMeaCasa!
Stiu ca va era pofta de ceva dulce, asa ca m-am intors cu ceva ce nimeni nu-i poate rezista: prajitura "salam" sau "salamul de biscuiti".


Mi-amintesc cum facea mama seara inainte de culcare acest dulce....la lumina lumanarii ( cei de-o seama cu mine cred ca-si amintesc ca aveam curentul electric cu portia).
Dar mama sfarama biscuitii si toca rahatul cand inca era lumina afara, iar seara baga nucile la cuptor ( ca sa faca si caldura in casa) si ....ei bine nu-mi amintesc decat ca prajitura era calda si nu aveam voie s-o manac :P . A doua zi insa eram prima care savuram delicioasa portie, iar tata avea grija sa-mi lase si portia lui <3
Dar acum, ca avem de toate si la indemana, putem face in casa impreuna cu cei mici.
Ce folosesc eu?
Biscuiti - populari, dar merg si cei facuti in casa, sfaramati in bucati potrivit de mici, 250 de grame
Rahat - cat mai colorat, tot 250 de grame.
Stafide - cand imi amintesc sa le pun, 150 de grame.
Nuci - de nelipsit, tocate sau macinate, un pic coapte la cuptor, cum va plac, 200 de grame.
Margarina - Rama, de obicei, 150 de grame.
Cacao - dar merge si fara, 3 linguri
Apa - plata, cam o jumatate de cana
Esente.

Rahatul taiat cubulete il pun in apa calda pe foc. Il las sa se topeasca un pic si sa devina apa gelatinoasa, apoi adaug ingredientele ( fara biscuiti) si le las sa fiarba un pic impreuna pana se obtine o pasta moale in care pun margarina. Pun si biscuitii (Daria ma ajuta intotdeauna sa pun cantitatea potrivita de biscuiti :D ). Rastorn amestecul pe o hartie de copt si rulez un baton potrivit de gros pe care il dau la rece ( cu tot cu hartie, da). Eu fac cam doua astfel de batoane.
Faceti si voi la fel?
Tai rondele si le servim cu o cana de ceai de fructe de padure.
Delicios!

MULTE IMBRATISARI!    OANA


Niciun comentariu: