marți, 5 august 2014

Creionasul fermecat

Bun venit in DulceaMeaCasa!
Ne jucam in fiecare zi, de dimineata pana seara. Si citim, cantam, desenam/pictam si alergam. Cand ne oprim? Doar atunci cand Daria doarme.
Nimic nu e mai important pentru o fetita de 4 ani decat implicarea tuturor celor din casa in activitatile ei: sa fie vazuta, sa i se raspunda la intrebari, sa fie ascultata, sa asculte, sa primeasca instructiuni, sa i se explice etc.
Si noi...intram in joaca ei.
Ca sa nu fie monoton, ne jucam in fiecare zi altfel, asa putem sa folosim jocurile/jucariile mai mult timp, fara sa ne plictisim.

"Creionul fermecat" este un joc ce contine 16 cartoane ilustrate cu diferite exercitii si un creion muzical. Ideea e simpla: rezolvi exercitiul, iar daca raspunzi/alegi corect, creionasul canta atunci cand apesi pe bulina corecta. Intrebarile nu sunt foarte grele, dar e placut sa te joci de-a "cine stie si raspunde bine primeste un cantecel".
Sunt si unele planse care trebuie sa fie explicate.
De exemplu, in aceasta imagine, trebuie sa gasesti greselile facute de desenator: un acvariu in care sunt plante si animale acvatice, dar si baloane, o matura, o lumanare aprinsa.
Ei bine, cum sa-i explic Dariei ca in acest desen frumos colorat lumanarea nu poate fi aprinsa? Printr-o demonstratie.


Si vorba aceea: "Vazand si facand am inteles." Am vorbit un pic si despre plutire, despre aer.

Ce ne-a mai placut? Un puzzle.


Un puzzle pe care l-am facut si refacut...si refacut.Mai ales ca acum stim si ce a gresit desenatorul :D

MULTE IMBRATISARI!   OANA2 comentarii:

RamonaM spunea...

Si noi avem un joc cu creionul fermecat...le place mult, dar l-au cam invatat pederost. Frumoase ativitati. O vara frumoasa

dulceameacasa spunea...

E intr-adevar foarte atractiv. Va imbratisam cu drag!