joi, 6 iunie 2013

Albine - diorame

Buna!
Azi vreau sa va povestesc un pic despre unul dintre modurile pe care le folosesc in invatare: dioramele.
Cred ca stiti si voi ca inventatorul lor este Grigore Antipa si au fost preluate de toate muzeele din lume, chiar si in educatia din scoli, cele straine mai ales, la noi mai putin :(
Mie insa imi place sa le utilizez alaturi de cei mici.
Va propun un model simplu de tot, chiar pentru cei peste 3 anisori.Daca nu aveti cutii de carton, puteti folosi o foaie A4 de hartie. Lasati copiii sa decoreze, sa lipeasca, sa adauge elemente.

Albinutele creative de 3-4 ani au desenat ( unii cu ajutor) 5 flori in partea de jos, au lipit 5 flori pe pomisor ( recapitulare numarul 5) iar cele 3 albinute au fost lipite in partea de sus cu snur de hartie si scoci pentru a le ajuta sa "zboare" .  Cele de 5-6 ani  au desenat 9 flori, au lipit 9 flori pe pomisor si tot 3 albinute in partea de sus.
Copiii au fost incantati de rezultat, au suflat asupra albinutelor ca sa "zboare" si s-au bucurat cand parintii i-au laudat pentru lucrare.

Voi folositi dioramele in activitatile voastre? Folositi modele create de voi sau inspirate de pe alte site-uri? Care este reactia copiilor?
Mi-ar placea sa stiu si parerea voastra.

Update: O diorama cu dinozauri gasiti si aici.

MULTE IMBRATISARI!   OANA

3 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt superbe dioramele, si nici nu le-am vazut in alta parte! MErg super la o lectie cu albine :) Multumim pentru idee!

Iulia spunea...

Minunata idee ! O retin pentru vacanta la bunici. La Valenii de Munte! :)

dulceameacasa spunea...

Ma bucur ca va place. Astept sa vad cum va ies si voua, dragele mele.