luni, 9 ianuarie 2012

Rugaciune pentru binefacatorul tau

"Dumnezeule al dragostei, Tie sunt dator a-Ti multumi pentru dulcele simtamant al dragostei si ocrotirii, de care ma bucur. O, Cel ce esti izvorul tuturor bunatatilor, revarsa binecuvantarea si binefacerile Tale peste acela pe care inima mea il cinsteste si il iubeste, peste robul Tau Ion, Ioana. Apara-l de toate primejdiile ce bantuie viata muritorilor pe pamant. Fa sa rasara asupra lui intotdeauna un soare stralucitor, ca sa risipeasca norii grijilor si ai suferintelor din viata lui. Umple inima lui de bucuria mantuirii Tale, povatuieste-i pasii pe cai drepte, in scopul mantuirii si al fericirii. Nu lasa ca apasatoarele suferinte sa-i innoureze fruntea si sa-i amareasca inima. Nenorocirile lui sa nu faca a i se cobori lacrimi in ochi, inima lui sa nu fie jertfa intristarilor. Fa ca fiecare din zilele lui sa fie o frumoasa zi de primavara, viata lui sa se asemene unui rau limpede si lin, ce curge prin gradini inverzite si pline de flori. Iar daca va fi amenintat de nenorocire, fii aparatorul si ocrotitorul lui, precum el este aparatorul meu. Ori in ce parte va merge sau se va afla, umbreste-l cu bunatatea si apararea Ta. Ingerul Tau cel bun sa-l insoteasca si sa-l pazeasca in toate zilele lui si, dupa o viata lunga, plina de binefaceri si fapte bune,sa se invredniceasca a dobandi bunatatile Tale cele fara de sfarsit, gatite tuturor celor ce lucreaza virtutea. Amin"
Mi-am propus sa rostesc o rugaciune pentru binefacatorii mei. Sigur si voi ati intalnit in viata voastra Oameni care v-au fost aproape.
Si pentru ca a fost sarbatoarea Sfantului Ioan Botezatatorul, am sa incep prin a ma ruga pentru toti cei pe care ii cheama asa. De altfel, numele de Ioan (care inseamna "mila") este purtat de oamenii care sunt oricand gata sa sara si sa-si ajute semenii.

Aceasta rugaciune este pentru soacra mea, Ioana, cea care m-a indrumat spre calea cea dreapta cu dragoste, rabdare, oferindu-mi ajutor in toate si invataminte bune. De la ea stiu ce inseamna sa fii ortodox, tot de la ea am si carticica de rugaciuni care cuprinde aceasta frumoasa rugaciune.
Tot Ioana este si prima femeie care mi-a fost de mare ajutor in primul meu an ca educatoare. Nu implinisem 18 ani cand am intrat in "campul muncii", cum se spune. Am fost repartizata intr-un sat, departe de oras si de parinti. Nu intru in amanunte. Conditiile de naveta si de sanatate m-au condus (oare intamplator?) la tanti Ioana, o femeie din satul in care predam. O femeie atat de vesela, de muncitoare, primitoare.... cum rar gasesti. A plecat de mica de acasa, la 16 ani si a trebuit sa faca fata la toate greutatile vietii, moartea a 2 dintre coipii, apoi a sotului. A continuat aceasta "lupta" cu viata cu credinta in suflet, multumindu-i tot timpul lui Dumnezeu pentru toate binefacerile Sale. Mi-a oferit gazduire pe perioada iernii 2 ani de zile, fara a cere nimic. M-a invatat sa tes la razboi, sa gatesc...La nunta mea mi-a facut cadou o cuvertura (sau "scoarta" ) din lana, la care am lucrat impreuna, fara sa stiu. O folosesc cu mare drag.


Nici pe Nelus, un prieten de familie, alaturi de sotia sa, Carmen, nu-l uit. El este cel care mi-a indrumat pasii spre "eductia financiara". El ne-a stat aproape, ne-a invatat si ne-a recomandat si cartea "7 strategii  pentru obtinerea bogatiei si fericirii" de Jim Rohn despre care putegi gasi informatii aiciaici si aici, dar si multe carti despre care va voi vorbi alta data.

Vreau sa adaug cel mai drag Ionel: tatal meu, care ma ocroteste de acolo, de sus, de langa Domnul.

La multi ani tuturor Ionilorsi Ioanelor, celor pe care ii cunosc si nu ii cunosc !

MULTE IMBRATISARI!   OANA

2 comentarii:

copilarim spunea...

ce frumos ai scris Oana:) inca o dorinta din cele 100?:)

dulceameacasa spunea...

Ei, Rux. N-as fii cea de azi, fara ajutorul Domnului si a celor care mi-au influentat viata, drumul, principiile...