marți, 13 decembrie 2011

Ariciul si Iepurele - educatie timpurie

Ce am mai facut noi acasa cu un bebeC mic si bolnav (oof , ce saptamana!!)
Printre siropele, temperatura (medie) si, mai nou, aerosoli (apropo, e buna metoda cu aerosoli), cu maraieli, plansete si mamiceli-rasfateli, printre concursuri, gospodarie si teme, dupa sarbatorirea Mariei, dar si multe alte "nimicuri" (cum ar fi 4 ore de somn pe noapte), m-am ocupat si de activitatile preferate ale Dariei.
Pentru ca tocmai terminasem "lectiile" despre "A" de la ... arici, pentru ca am fost la tara si am vazut iepurasii lui tataie "Goghe" si "I" e urmatoarea litera asupra careia voiam sa ma opresc, am ales aceasta poveste ca tema saptamanii, iar filmuletul de desene animat a fost si sursa inspiratiei mele.Iata activitatile pe care vi le recomandam si voua:

Literatura pentru copii: "Ariciul si iepurele de camp"
Desene animate: Povestiri din folclorul maghiar "Ariciul si iepurele de camp"


Limba engleza:" Hokey pokey" de la SuperSimpleSongs ( va recomand site-ul lor, e absolut suuuper, il stiu de ceva vreme ; de aici am folosit multe cantecele pentru copii, dar si pentru Daria inca de la inceput)


Desen : "Alb si negru" Ei bine, aici a fost ceva nou deoarece am folosit carioca neagra pentru a face puncte "pic, pic"  pe "lenjeria de pat a aricilor" alba.


Jocuri de interior: "Alb si negru" - piese de domino si rummy, "Pune creioanele inauntru in cutie / scoatem creioanele afara din cutie" - e mai mult un exercitiu de ordine si coordonarea mainilor.
Muzica pentru copii: "Iepuras dragalas"
Vocabular: "I" - iepure, icoana, Iisus, inel, ied - carticica eco

Am incercat, dar n-am mai apucat sa termin, un teatru de papusi (cu bete frigarui). Dar o sa-l facem saptamana aceasta si o sa va arat ce frumos este. De asemenea, o sa va dau plansa de facut puncte pe "lenjeria de pat a aricilor" (asta daca o sa invat intre timp sa o descarc/incarc undeva) si papusile din hartie pe bete-frigarui.
Tea a terminat cu tezele si cu podoabele pentru schimbul de ornamente ortodoxe pentru pomul de Craciun si le-a trimis fetelor inscrise. Sper sa ajunga cat mai repede si sa fie placute ochiului si inimii, caci au fost facute cu drag.

Pentru Maria, verisoara si nasa de botez a Dariei: LA MULTI ANI cu multa sanatate (Maria e o mica dansatoare, ii place Andre Rieu, de la ea am invatat si noi euritmie)MULTE IMBRATISARI!     OANA

Niciun comentariu: