luni, 24 octombrie 2011

Omida mancacioasa-tema saptamanii

Cum faci o activitate sa fie distractiva pentru un bebeC (un bebeC este un bebe cu varsta peste 1 an, de cresa ) si sa invete ceva din ea? Iata reteta mea:

Daria este o fetita foarte curioasa. In ultima vreme era interesata de numerele de masini. Cum treceam pe langa o masina din parcare, se ducea la numarul de inmatriculare si intreba:"Ce e?" M-am amuzat si am inceput sa-i citesc. Dupa multe astfel de "lecturi" , a inceput sa repete anumite sunete. Asa am descoperit ca ii place, repeta si recunoaste sunetul "O". De aici a pornit si tema saptamanii - cu cercuri, mingii, litera O, povestea "Omida mancacioasa", jocuri .... Am cautat toate materialele de care aveam nevoie. Iata ce am facut (adica ce am vrut eu si ce a iesit ):
Daria mazgaleste = a se citi deseneaza = literele
Un joc simplu si simpatic pentru manute dornice de treaba: sa aseze mingile de ping-pong in cupele de la cutiile de lapte praf. Distractia a fost si mai mare cand mingile au inceput sa cada pe parchet si sa faca zgomot si sa se rostogoleasca.
Ne-am delectat cu asezarea cercurilor de diferite marimi si culori. Imi aduce cercul rosu si pe cel bleu-deci suntem pe drumul cel bun.
Uite un joculet haios si usor de facut pentru o fetita curioasa: dintr-o bucata de folie de 3 mm (care se foloseste sub parchet) se taie 3 cercuri de diferite marimi, apoi cercurile trebuie asezate in casuta lor. Simplu de zis, mai greu de nimerit casuta. Dar exersam.
O activitate "gustoasa", caci dintr-un rest de aluat pentru placinta cu mmmmere am facut bile si cercuri.
Asta e preferata mea: euritmie cu esarfe colorate pe muzica lui Offenbach:"Barcarolle" si doua surori ce se inteleg minunat.Multe imbratisari! Oana

Niciun comentariu: