miercuri, 26 octombrie 2011

Cunoasterea mediului

BebeC-ii sunt foarte curiosi in ceea ce priveste natura, mediul inconjurator. Faptul ca locuim intr-un loc atat de binecuvantat de Dumnezeu, ca avem ocazia sa vedem natura in schimbare, in multe culori, forme si mirosuri, este un prilej sa fim recunoscatori si sa folosim toate acestea pentru a hrani setea de cunoastere si curiozitatea bebeC-ilor nostri. Cel mai bine este sa iesim afara cu ei, sa le aratam, sa-i incurajam sa atinga, sa miroasa, sa simta si sa le vorbim despre ce se intampla si ce facem. Am ales cateva activitati pentru anotimpul toamna:
Mergem prin gramezi de frunze uscate si auzim cum fosnesc.
Adunam frunze de diferite culori, forme pentru colectia de acasa. "Ce e?", "Ce e?", "Ce e?" - o singura intrebare si multe raspunsuri.
Mere padurete si galetusa pe care o foloseam pentru pietricele si nisip asta vara. In plus cativa fulgi de la gugustucii din copaci, niste frunze de alta culoare decat cele adunate pana atunci.
N-am uitat de ghinde si castane (pe care le vom sorta intr-una din zilele cand nu vom putea iesi afara) Aceste activitati pot avea loc de 1-2 ori pe saptamana, pentru a nu plictisi copilul. Alte activitati pe care am de gand sa le fac: - sa mergem intr-o gradina cu flori de sezon( poate chiar la florarie) - sa mergem sa vedem si sa mirosim niste dovleci de diferite forme si culori (o sa iau un dovleac turcesc sa-l coc la cuptor cu zahar - sper sa-i placa la fel de mult cum imi place mie)
MULTE IMBRATISARI!  OANA

Niciun comentariu: