sâmbătă, 10 septembrie 2011

Punguta cu doi bani cu papusi pe degete- saptamana 2

 Am folosit povestea "Punguta cu doi bani" de multe ori pentru Daria, ca rutina inainte de culcare.
Pentru prima saptamana de activitati , ca noutate, am folosit papusi din hartie, atunci cand am spus povestea. Papusile sunt usor de facut si manuit. Acestea sunt papusi desenate de mine, decupate si lipite astfel: cocosul si gaina -pe benzi de hartie, mosul si baba -pe bete-frigarui. Simplu, repede si usor.
Pentru saptamana a 2-a, am ales urmatoarele activitati:
Literatura pentru copii: " Gainusa Rosie"
Rugaciune: "Tatal nostru"
Limbajul semnelor: "Lapte"
Jocuri afara: "Arunca mingea"
Experiente muzicale: "Tamburina"
Cantece pentru copii: "O gaina gospodina"
Papusi pe degete: "Gainusa rosie" - toate animalele din hartie, pe degete
Cunoasterea mediului: "Furnica" - observare
Citire de imagini: "Winnie the Pooh" - revista
- Povestea am spus-o la activitatile de dimineata, dar si seara, inainte de culcare.
- Rugaciunea o spunem dimineata, dupa micul dejun.
- Deoarece "lapte" e un cuvant mai greu de pronuntat, am ales limbajul semnelor pentru a-l "aduce in discutiile noastre".
- Jocul e simplu: mingiile de diferite marimi trebuiesc aruncate spre fata.
- Jocul cu tamburina e pe placul copiilor, datorita sunetelor pe care le scoate, ca si sunatoarele pentru bebelusi. Ne-am jucat asa: "Acum cantam la tamburina, acum facem liniste".
- Pe You Tube am gasit mai multe variante, cu diferite imagini ale acestui cantec. L-am pus mai multe zile la rand sa-l ascultam si de mai multe ori pe zi, asa incat l-am invatat cu totii (chiar si sotul meu incepuse sa-l fredoneze prin casa).
- Am folosit animalele din povestea "Gainusa Rosie" ca un mini-spectacol de teatru.
- O furnica mare, o furnica mica, o furnica - doua furnici - trei furnici printre frunze, pe trotuar, in parc, pe copac. In fiecare zi, cand ieseam afara, observam furnicile. Am vazut si gandacii "Ochiul Domnului" care sunt rosii cu pete negre, asa ca am facut si comparatii intre cele doua vietati.
- Am o revista cu Winnie. E frumos colorata, cu personaje care sunt prietene, se ajuta... Imi plac povestile cu Winnie. Saptamana aceasta am ales o imagine in care erau ursuletul si doi dintre prietenii sai intr-o cada, intr-o masina. Eu am intrebat "Unde este....?" si asteptam ca Daria sa arate. Foarte putin  pentru inceput, dar nu a fost o activitate pe placul Dariei. Asa ca o sa renuntam pentru o vreme la ea (sau o sa folosim alta imagine). Mai vedem.
La sfarsitul saptamanii, Daria a reusit sa pronunte: "baba", " co-co-da" si sa ;spuna; "lapte"

Multe imbratisari!  Oana

Niciun comentariu: